1

Dermaceutic Home-care products

Dermaceutic nam als één van de eerste laboratoria ingrediënten in haar formules op die ondertussen als standaard worden beschouwd bij kwalitatief hoogstaande huidverzorging, zoals hyaluronzuur, stabiele vitamine C, vitamine A en glycolzuur. Door middel van klinische studies en samenwerking met wereldwijde marktleiders ontwikkelde Dermaceutic een gamma van wetenschappelijk onderbouwde en zeer efficiënte producten met een ongeëvenaarde concentratie aan actieve bestanddelen in haar formules. Farah Bourakadi en huidcoach Krista lichten graag hun favorieten toe!

De Skin-care van Dermaceutic is heel beknopt

Farah: “Vertel eens, wat vind je zo leuk aan Dermaceutic.”

Krista: “De kleurtjes natuurlijk. Maar er zit een strategie achter. We hebben bijvoorbeeld de grijze lijn, die gaat vooral werken op exfoliatie. Dus die gaan wij ook inzetten als voorbereiding van de huid.”

Doorlaatbaarheid van de huid stimuleren door middel van glycol

Farah: “Dus bij Dermaceutic is less is more. De basisbehoeften van de huid. Dat is reinigen, doorlaatbaarheid stimuleren,… We komen in herhaling, maar dat is echt wel heel belangrijk. Dat is de basis van een gezonde huid.”

Krista: “En dan hebben we nog deze topper. Twee toppertjes eigenlijk, want we hebben retinol in 0,5% en 1%. Vitamine A dus. Die gaan we uiteraard ook als avondverzorging inzetten. Niet op elke huid, want dit is uiteraard sterk.”

Krista: “Dan gaan we in eerste instantie glycolzuur laten afwisselen met retinol. Gaat dat goed, dan mogen die zelfs over elkaar heen aangebracht worden.”

Het unieke aan Dermaceutic is eigenlijk dat we ook op pigment kunnen werken.

Farah: “En daarvoor is de Yellow Cream heel belangrijk. Waar gaan we die voor gebruiken?”

Krista: “Het unieke aan Dermaceutic is eigenlijk dat we ook op pigment kunnen werken. En daarvoor is de Yellow Cream een heel belangrijk product. Gaan we lokaal gaan aanbrengen. Ofwel op het pigmentvlekje. Maar vooral eigenlijk op het postinflammatoire pigment. Of restlittekens van acné. En… zelfs ook bij Melasma kan het gebruikt worden.”

Farah: “Willen we dan een stapje verder gaan, dan kunnen we met de Mela Cream gaan werken. Onze Mela Cream is een verlengde van onze Mela Peel. Hoe gaan we die inzetten dan?”

Krista: “Mela crème gaan we vooral geven bij mensen met Melasma, uiteraard. Het is ook het neusje van de zalm voor de dames die echt op anti-aging willen gaan werken. Want het is een hele volledige crème. Daar zit echt alles in wat er maar kan inzitten. Hier zitten wel heel veel stimulerende ingrediënten in. Die op doorlaatbaarheid gaan werken. Daar zit retinol in. Daar zit glycolzuur in. Maar daar zit ook bijvoorbeeld kojiczuur in dat op pigmentatie gaat werken. Daar zit amandelzuur in. Dus je hoort het, Farah. De ideale cocktail!